Tavuğu pişirirken; pişirme yöntemi ve koşullarına bağlı olarak bazı vitaminlerde kaybolabilir. Bu nedenle pişirme yöntemlerine dikkat edilmesi gerekir:
Vitamin B6 ve pantotenik asit pişirme suyuna geçerek azalabilir, bu sebeple tavuk suyunu dökmeyin. Besin değeri açısından zengin bu suyu değerlendirin.
Tavuk etini ızgarada kömürleştirmeyin, alevle temasını engelleyin, çünkü kanserojen maddeler oluşabilir.
Nohut veya kuru fasulye yemeği pişirirken tavuk ilave ederseniz, protein kalitesi ve dengesi çok iyi olur.
Ispanaklı börek yaparken tavuk ilave ederseniz, besin alımınızı güçlendirebilirsiniz veya tavuk ile bezelyeyi, karıştırarak börek içi hazırlayabilirsiniz.
Çocuklarınızın en sevdiği yemeklerden olan makarnaya tavuk ilave edebilirsiniz. İlave edeceğiniz tavuk, besin öğesinden zengin bir öğün oluşturabilmenizde size kolaylık sağlar.
12.03.2018