Tavuk eti selenyum ve çinko bakımından zengin bir gıdadır. Ayrıca selenyum açısından tahıllar, yumurta, brokoli, lahana, kereviz, soğan, sarımsak, mantar ve turp da zengindir. Süt, peynir, yumurta, yağlı tohumlar, kuru baklagiller, kepekli tahıl ürünleri ve mantar da çinko kaynağıdır.
Çocukların büyüme ve gelişiminin devamı yeni doku oluşumuyla birlikte olur, bunun kaynağı da proteinlerdir. Çocuk sporcularda artan enerji ihtiyacı, beraberinde alınması gereken proteinin de artması anlamına gelir. Bu çocuklar günlük olarak süt, yoğurt, peynir, yumurta, tavuk, balık ve kuru baklagiller gibi protein kaynaklarını düzenli bir şekilde almalılar.
Beyaz et, sağlıklı büyüme ve sinir sisteminin gelişmesinde rol alır. Karaciğer, yumurta, süt, balık, tavuk, patateste değişik oranlarda B vitaminleri bulunur. B-12 vitamini kan yapar, aneminin bazı türlerini önler. Diğer B vitaminleri de metabolizmada, kas ve sinir dokularının iyi çalışmasında; ayrıca yağ, karbonhidrat ve proteinlerin vücuda daha yararlı olmaları için rol üstlenirler.
01.03.2018