Doyumlu Lezzetler

Tavuklu Mücver

Tavuklu Mücver

Malzemeler

  • 700 Gr. Tavukgöğsü
  • 2 Kabak
  • 1 Ad. Patates
  • 2 Ad. Küçük soğan
  • 2 Ad. Yeşilbiber
  • 2 Ad. Kırmızıbiber
  • 1 Demet maydanoz
  • 1 Su bardağı sıvı yağ
  • 3 Ad. Yumurta
  • 1 Kâse un
  • 2 Diş sarımsak
  • Az karabiber
  • Tatlı toz biber
  • Tuz
  • Az kekik

Salata İçin:

  • 5 Ad. Küçük domates
  • 1 Salatalık
  • 1/2 Marul
  • 1 Limon
  • Zeytinyağı

Hazırlanışı

  1. İki parmak kalınlığında kesilen tavuk parçaları hafif tuzlu suda yıkanır ve üzerine su ilave edilerek pişirilir.
  2. Kabak ve patatesler (havuçta kullanılabilir) soyma bıçağıyla ince ince doğranır. Soğan ve sarımsaklar ince bir şekilde rendelenir.
  3. Haşlanan tavuklar lif lif ayrılır. Maydanoz ve biberler ince ince doğranarak tüm bu malzemeler üzerine baharatlar eklenerek karıştırılır.
  4. Diğer bir tabakta artan tavuk suyu 1 kâse un ve yumurta ile çırpılır bu karışımın üzerine kıvamlı bir şekilde dökülür ve iyice karıştırılır.
  5. 1 su bardağı yağ teflon tavaya konur kızaran yağın içerisine yemek kaşığı ile bu malzemeler konularak kızartılır. Kâğıt havlu üzerine alınır.
  6. Salatası hazırlanıp servis yapılır.

Facebook Twitter Google+ LinkedIn Pinterest Addthis