Doyumlu LezzetlerTavuklu Mücver
Malzemeler
- 700 Gr. Tavukgöğsü
- 2 Kabak
- 1 Ad. Patates
- 2 Ad. Küçük soğan
- 2 Ad. Yeşilbiber
- 2 Ad. Kırmızıbiber
- 1 Demet maydanoz
- 1 Su bardağı sıvı yağ
- 3 Ad. Yumurta
- 1 Kâse un
- 2 Diş sarımsak
- Az karabiber
- Tatlı toz biber
- Tuz
- Az kekik
Salata İçin:
- 5 Ad. Küçük domates
- 1 Salatalık
- 1/2 Marul
- 1 Limon
- Zeytinyağı
Hazırlanışı
- İki parmak kalınlığında kesilen tavuk parçaları hafif tuzlu suda yıkanır ve üzerine su ilave edilerek pişirilir.
- Kabak ve patatesler (havuçta kullanılabilir) soyma bıçağıyla ince ince doğranır. Soğan ve sarımsaklar ince bir şekilde rendelenir.
- Haşlanan tavuklar lif lif ayrılır. Maydanoz ve biberler ince ince doğranarak tüm bu malzemeler üzerine baharatlar eklenerek karıştırılır.
- Diğer bir tabakta artan tavuk suyu 1 kâse un ve yumurta ile çırpılır bu karışımın üzerine kıvamlı bir şekilde dökülür ve iyice karıştırılır.
- 1 su bardağı yağ teflon tavaya konur kızaran yağın içerisine yemek kaşığı ile bu malzemeler konularak kızartılır. Kâğıt havlu üzerine alınır.
- Salatası hazırlanıp servis yapılır.
10.03.2018