Doyumlu LezzetlerTavuklu Krep Katları
Malzemeler
Krepler İçin:
- 2 Su bardağı un
- 3 Su bardağı süt
- 2 Yemek kaşığı sıvı yağ
- 2 Yumurta
- 1/2 Paket kabartma tozu
- 1/2 Çay kaşığı tuz
İç malzemesi İçin:
- 1 Tavukgöğsü
- 2-3 Ad. Domates
- 2-3 Ad. Yeşilbiber
- 1 Su bardağı kaşar
- Peyniri rendesi
Hazırlanışı
- Un, süt, yumurta, sıvı yağ ve kabartma tozu konularak boza kıvamında krep malzemesi hazırlanır.
- Hazırlanan bu hamurdan kepçe ile tavaya dökülerek krepler pişirilir.
- Tavukgöğüsleri küçük doğranır, biberlerle birlikte pişirilir.
- Biber ve tavuk kızarınca domates ilave edilir ve domatesler iyice eriyene kadar pişirilir.
- Son olarak krep büyüklüğünde bir fırın tepsisine bir krep üzerine tavuklu harç ve rendelenmiş kaşar konularak ikinci krep konulur. Bu işlem 3-4krep konularak tekrarlanır.
- En üste bolca kaşar peyniri serpilip 5-10 dakika fırında pişirilip sıcak servis yapılır.
28.02.2018