Doyumlu Lezzetler

Tavuk Dalyan Köfte

Tavuk Dalyan Köfte

Malzemeler

  • 800 Gr. tavuk kıyması
  • 1 su bardağı galeta unu (azar azar ilave edilecek)
  • 1 adet orta boy soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 2 adet yumurta
  • Tuz
  • Karabiber

İçi için:

  • 2 su bardağı bezelye
  • 2 adet orta boy havuç

Sosu için:

  • 2 yemek kaşığı salça
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 su bardağı su
  • Tuz

Servisi için:

  • İnce kıyılmış maydanoz

Hazırlanışı

  1. Soğanlar rendelenir ve suyu elinizle olabildiğince sıkılır. Sarımsaklar ezilir.
  2. Kıyma, tuz, karabiber, soğan ve sarımsaklar yoğurma kabına alınır. Yumurtalar kıymaya ilave edilir, üzerine galeta unu eklenerek kıyma yoğrulur.
  3. Toparlanan kıymanın üzerine streç film kapatılır ve buzdolabında 1 saat kadar dinlendirilir.
  4. Kıyma dinlenirken bezelyeler ve havuçlar çok yumuşamayacak şekilde haşlanır, süzülür ve kenara ayrılır. Soğuyan havuçlar küçük küpler halinde doğranır.
  5. Mutfak tezgâhına streç film serilir. Kıyma harcı dikdörtgen olacak şekilde yayılır.
  6. Harcın ortasına bezelye ve havuçlar enine yayılır. Streç filmin ucundan tutularak kıyma rulo şeklinde sarılır. Yağlanan fırın tepsisine yerleştirilir ve dikkatlice streç alttan çekilerek çıkartırılır.
  7. 180 C önceden ısıtılan fırında 40-45 dakika pişirilir. Servis için tereyağı sos tenceresine alınır, salça ilave edilerek kavrulur. Tuz ve su ilave edilerek kıvam alıncaya kadar kaynatılır.
  8. Pişen köfte fırından alınır, dilimlenir. Sos ve maydanoz ile servis yapılır.

Facebook Twitter Google+ LinkedIn Pinterest Addthis