Doyumlu LezzetlerTavuk Dalyan Köfte
Malzemeler
- 800 Gr. tavuk kıyması
- 1 su bardağı galeta unu (azar azar ilave edilecek)
- 1 adet orta boy soğan
- 2 diş sarımsak
- 2 adet yumurta
- Tuz
- Karabiber
İçi için:
- 2 su bardağı bezelye
- 2 adet orta boy havuç
Sosu için:
- 2 yemek kaşığı salça
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 1 su bardağı su
- Tuz
Servisi için:
Hazırlanışı
- Soğanlar rendelenir ve suyu elinizle olabildiğince sıkılır. Sarımsaklar ezilir.
- Kıyma, tuz, karabiber, soğan ve sarımsaklar yoğurma kabına alınır. Yumurtalar kıymaya ilave edilir, üzerine galeta unu eklenerek kıyma yoğrulur.
- Toparlanan kıymanın üzerine streç film kapatılır ve buzdolabında 1 saat kadar dinlendirilir.
- Kıyma dinlenirken bezelyeler ve havuçlar çok yumuşamayacak şekilde haşlanır, süzülür ve kenara ayrılır. Soğuyan havuçlar küçük küpler halinde doğranır.
- Mutfak tezgâhına streç film serilir. Kıyma harcı dikdörtgen olacak şekilde yayılır.
- Harcın ortasına bezelye ve havuçlar enine yayılır. Streç filmin ucundan tutularak kıyma rulo şeklinde sarılır. Yağlanan fırın tepsisine yerleştirilir ve dikkatlice streç alttan çekilerek çıkartırılır.
- 180 C önceden ısıtılan fırında 40-45 dakika pişirilir. Servis için tereyağı sos tenceresine alınır, salça ilave edilerek kavrulur. Tuz ve su ilave edilerek kıvam alıncaya kadar kaynatılır.
- Pişen köfte fırından alınır, dilimlenir. Sos ve maydanoz ile servis yapılır.
09.02.2018