Doyumlu Lezzetler

Saçaklı Tavuk Mantı

Saçaklı Tavuk Mantı

Malzemeler

  • Hamuru İçin:
  • 3 Su bardağı un
  • Alabildiğine sıcak su
  • 2 Ad. Yumurta

Sosu İçin:

  • 1 Ad. Bütün tavuk
  • 3 Su bardağı nohut
  • 2 Ad. Soğan
  • 1 Yemek kaşığı salça
  • 1 Tatlı kaşığı karabiber
  • 1 Tatlı kaşığı tuz
  • 1 Tatlı kaşığı pul biber

Hazırlanışı

  1. 1 adet bütün tavuk 1 tatlı kaşığı tuz katılan suda haşlanır.
  2. Hamuru İçin; 3 bardak unun üzerine 3 adet yumurta kırılır. 1 çay kaşığı tuz katılarak azar azar su eklenerek toparlanana kadar yoğrulur. Hamur bezelere ayrılır ve her beze tepsi büyüklüğünde açılıp dinlenmeye bırakılır. Dinlenen ilk hamur unla kaplanır ve şeritler halinde uzun kesilir. Kalan hamurlar da aynı şekilde kesilir. Mantı hamurları tepsiye alınır ve 180 C' de kuruyana kadar fırında pişirilir. Birbirine yapışmaması için ara ara karıştırılır. Hafif hafif kızarmaya başlayınca fırından alınır.
  3. Sosu İçin; Haşlanan tavuklar didiklenir. 2 adet soğan yemeklik doğranarak kavrulur. Pembeleşen soğanlara 1 yemek kaşığı salça eklenir ve biraz çevrildikten sonra tavuk suyu dökülür.
  4. Su kaynayınca haşlanmış nohutlar ve didiklenen tavuk etleri ilave edilerek 1 çay kaşığı karabiber ve tuz serpilir, yemek ocaktan alınır.
  5. Fırında kızaran mantı hamurlarının üzerine tavuklu nohut yemeği dökülür ve servis edilir.

Facebook Twitter Google+ LinkedIn Pinterest Addthis