Doyumlu LezzetlerPizzalı Tavuk
Malzemeler
- 2 Büyük tavuk fileto (Dövülerek inceltilmiş)
- 2 Ad. Yufka
- 1 Yumurta beyazı
- 1/2 kase galeta unu
- 3 Ad. Közlenmiş kırmızıbiber
- 200 Gr. mantar
- 200 Gr. rendelenmiş dil peyniri
Tavukların Sosu:
- 1 Yemek kaşığı yoğurt
- 1-2 Dal biberiye
- 2-3 Diş sarımsak
- 1 Yemek kaşığı zeytinyağı
- Tuz
- Karabiber
- Domates sosu
- 1-2 Ad. Domates
- 1 Tatlı kaşığı domates biber salçası
- 2-3 Diş sarımsak
- 1 Yemek kaşığı sirke,
- Az miktarda temizlenmiş siyah zeytin
- 1 Yemek kaşığı süt
- 1 Yemek kaşığı zeytinyağı
Hazırlanışı
- Un, süt, yumurta, sıvı yağ ve kabartma tozu konularak boza kıvamında krep malzemesi hazırlanır.
- Hazırlanan bu hamurdan kepçe ile tavaya dökülerek krepler pişirilir.
- Tavukgöğüsleri küçük doğranır, biberlerle birlikte pişirilir.
- Biber ve tavuk kızarınca domates ilave edilir ve domatesler iyice eriyene kadar pişirilir.
- Son olarak krep büyüklüğünde bir fırın tepsisine bir krep üzerine tavuklu harç ve rendelenmiş kaşar konularak ikinci krep konulur. Bu işlem 3-4krep konularak tekrarlanır.
- En üste bolca kaşar peyniri serpilip 5-10 dakika fırında pişirilip sıcak servis yapılır.
27.02.2018