Doyumlu LezzetlerKabak Dolgulu Tavuk Rulo
Malzemeler
- 1 Parça tavukgöğsü
- Zeytinyağı
- 1 Ad. Kivi
- Kekik
- Tuz
- 1 Ad. Kabak
- 1 Tutam dereotu süslemek
- Mısır
Hazırlanışı
- Göğüs eti 2 parmak genişlikte uzunlamasına kesilir ve dövülür. Marine kabına alınır.
- 1 kivinin suyu sıkılır. Kivi suyuna, zeytinyağı, tuz ve kekik eklenir ve karıştırılır. Göğüs eti hazırlanan sosa yatırılır. Mümkünse 1 gece, mümkün değilse en az 1 saat marine için bekletilir.
- Kabak rendelenir ve bir tutam kıyılmış dereotu ve çok az tuz ile birlikte az zeytinyağında kavrulur.
- Marine olmuş tavuklar grill tavada ters düz yapılarak pişirilir. Pişen tavukların üzerine kabak konur ve rulo yapılarak servis tabağına alınır. Üzerine biraz mısır yağdırılarak servis yapılır.
05.03.2018