Doyumlu Lezzetler

Kabak Dolgulu Tavuk Rulo

Kabak Dolgulu Tavuk Rulo

Malzemeler

  • 1 Parça tavukgöğsü
  • Zeytinyağı
  • 1 Ad. Kivi
  • Kekik
  • Tuz
  • 1 Ad. Kabak
  • 1 Tutam dereotu süslemek
  • Mısır

Hazırlanışı

  • Göğüs eti 2 parmak genişlikte uzunlamasına kesilir ve dövülür. Marine kabına alınır.
  • 1 kivinin suyu sıkılır. Kivi suyuna, zeytinyağı, tuz ve kekik eklenir ve karıştırılır. Göğüs eti hazırlanan sosa yatırılır. Mümkünse 1 gece, mümkün değilse en az 1 saat marine için bekletilir.
  • Kabak rendelenir ve bir tutam kıyılmış dereotu ve çok az tuz ile birlikte az zeytinyağında kavrulur.
  • Marine olmuş tavuklar grill tavada ters düz yapılarak pişirilir. Pişen tavukların üzerine kabak konur ve rulo yapılarak servis tabağına alınır. Üzerine biraz mısır yağdırılarak servis yapılır.

Facebook Twitter Google+ LinkedIn Pinterest Addthis