Doyumlu Lezzetler

Fırında Mantarlı Pazılı Tavuk

Fırında Mantarlı Pazılı Tavuk

Malzemeler

  • 1 Ad. Pazı
  • 400 Gr. Mantar
  • 1 Paket derisiz kemiksiz göğüs eti
  • 1 Paket derisiz kemiksiz but eti
  • 100 Gr. Rendelenmiş kaşar peyniri
  • Birkaç tane karabiber
  • Toz karabiber
  • Tuz

Beşamel Malzemeleri

  • 1/2 Kg. Süt
  • 50 Gr. Tereyağı
  • 2 Yemek kaşığı un
  • 1 Paket krema

Hazırlanışı

  1. Pazı hafif haşlanarak süzülür ve tepsiye yerleştirilir.
  2. Jülyen doğranan etler ve ince doğranan mantar ayrı tavalarda sotelenerek pazının üzerine döşenir.
  3. Beşamel için, tereyağı ve un tavada hafif pembeleştirilir ve süt eklenir. Koyulaştıktan sonra bir paket krema eklenir ve pazı, tavuk, mantar döşenen tepsinin üzerine dökülerek 250 °C ısıtılmış fırına verilir ve 30 dakika pişirilir.
  4. Daha sonra rendelemiş kaşarlar üzerine serpilir ve 10 dakika daha pişirilir.

Facebook Twitter Google+ LinkedIn Pinterest Addthis