Doyumlu LezzetlerFırında Mantarlı Pazılı Tavuk
Malzemeler
- 1 Ad. Pazı
- 400 Gr. Mantar
- 1 Paket derisiz kemiksiz göğüs eti
- 1 Paket derisiz kemiksiz but eti
- 100 Gr. Rendelenmiş kaşar peyniri
- Birkaç tane karabiber
- Toz karabiber
- Tuz
Beşamel Malzemeleri
- 1/2 Kg. Süt
- 50 Gr. Tereyağı
- 2 Yemek kaşığı un
- 1 Paket krema
Hazırlanışı
- Pazı hafif haşlanarak süzülür ve tepsiye yerleştirilir.
- Jülyen doğranan etler ve ince doğranan mantar ayrı tavalarda sotelenerek pazının üzerine döşenir.
- Beşamel için, tereyağı ve un tavada hafif pembeleştirilir ve süt eklenir. Koyulaştıktan sonra bir paket krema eklenir ve pazı, tavuk, mantar döşenen tepsinin üzerine dökülerek 250 °C ısıtılmış fırına verilir ve 30 dakika pişirilir.
- Daha sonra rendelemiş kaşarlar üzerine serpilir ve 10 dakika daha pişirilir.
20.03.2018